Vers vlees


Rundvlees

Beef Best

Deze runderen zijn voornamelijk te vinden bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is. Deze veehouders hechten waarde aan dierwelzijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weides, 's winters in de stal. In de stal krijgen de runderen alle ruimte. Ze liggen op een dikke laag stro. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, mais, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak.

  • Entrecote
  • Kogelbiefstuk
  • Ossenhaas
  • Rib-eye
  • Stooflappen


Lees meer


Black Angus

In ons assortiment hebben wij ook Botswaans rundvlees van Zuid-Afrikaanse runderen. De runderen zijn gekruist met het Belgisch Blauwe ras en worden niet ouder dan 2 jaar.

Ze zijn dikker bevleesd en het rundvlees wordt weken doorgerijpt en diep gekoeld. Het vlees is ragfijn van draad, iets vetter en daardoor heel rijk van smaak. Heerlijk om rosé te bakken of te braden.

  • Picanha (staartstuk)
  • Rib eye
  • Striploin

Wagyu

Naast Beef Best en Black Angus leveren wij ook Wagyu vlees.

Het meest exclusieve stukje vlees Wagyu A5 rib eye, ligt bij ons in de diepvries.  Het vlees overtreft in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en nootachtige smaak die werkelijk nergens mee te vergelijken is

Daarnaast ook Australisch Wagyu die zijn populariteit dankt aan de waanzinnige vetmarmering en uitgesproken smaak. Wagyu heeft een intense smaak en smelt als boter op je tong.

  • Rib eye
  • Entrecôte
  • Ossenhaas




Varkensvlees

Pork Best

Ze scharrelen vrolijk door het hok, de Pork Best varkens. Het zijn varkens van het Piétrain ras. Bij de boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders familiebedrijven met liefde voor het vak – voldoen namelijk aan het keurmerk keten duurzaam varkensvlees.

In hun bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens een dag – en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus!

Het klinkt logisch, en dat is het ook: “Gezond varkensvlees komt van gezonde dieren”.


Lees meer





Kippenvlees

Tante Door

De Nederlandse kippen hebben een natuurlijk dag- en nachtritme met de hele dag frisse lucht, vers water en gestrooide granen. Het voer is 100% plantaardig met mineralen en vitaminen, zonder antibiotica.

Het vangen van de kippen wordt met de hand gedaan om de stress voor de kippen te minimaliseren. Ook wordt het vervoer zo kort mogelijk gehouden.

Doordat er met zo min mogelijk water wordt gewerkt behoudt het vlees een stevige bite, ook na de bereiding.





Kalfsvlees

Al ons kalfsvlees is Vers Hollands kalfsvlees. Het vlees wordt in eigen slagerij uitgesneden en bewerkt tot de bekende heerlijke producten. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

  • Kalfsfricandeau
  • Kalfsgehakt
  • Kalfshaas
  • Kalfslappen
  • Kalfslever
  • Kalfsoesters
  • Kalfspoulet
  • Kalfsrollade
  • Kalfsschenkel (voor osso buco)
  • Kalfsschnitzel


Lamsvlees

Je kan bij ons terecht voor heerlijk vers Nieuw-Zeelands lamsvlees. Het thuisland van deze lammeren is zo'n 26,8 miljoen hectare groot. Het strekt zich uit over een noordelijk en zuidelijk eiland en over nog vele andere, kleinere eilandgroepen. Het is ruwweg 1600 kilometer lang en 450 kilometer breed en daarop wonen meer dan 4 miljoen mensen en 40 miljoen schapen.

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Het is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Het lamsvlees is altijd vers voorradig en ook doorgerijpt verkrijgbaar.

Het lamsvlees is naturel en gemarineerd verkrijgbaar.

  • Lamsbout
  • Lamsfilet
  • Lamsgehakt
  • Lamshaasjes
  • Lamskoteletten van de zadel
  • Lamsracks
  • Lamsstoofvlees




Wild en gevogelte

We hebben dit jaar diverse wildspecialiteiten standaard in ons assortiment. Heb je andere wensen? Vraag er naar in de winkel. We kunnen andere soorten wild op bestelling leveren.

  • Kalkoen (heel)
  • Kalkoendijen
  • Kalkoenfilet
  • Poussin
  • Kalkoenrollade
  • Eendenvet
  • Hazenvlees
  • Hazenbout
  • Hazerug
  • Hazenrugfilet
  • Wilde eend
  • Tamme eendenborstfilet
  • Fazant haan
  • Pekingeend
  • Konijnenbout verd
  • Tam konijn
  • Reebout m/b
  • Reefilet
  • Reeboutbiefstuk
  • Wildzwijn filet
  • Wildzwijn bout
  • Duif
  • Iberico kotelet
  • Hertenrack
  • Hertenbiefstuk
  • Parelhoen
  • Parelhoenfilet
  • Hertensucade
  • Eendenpoten


Dry aged

Uit eigen droogkast

Door het droogproces krijgt het vlees een intensere smaak en wordt het supermals. Deze verandering komt doordat het vocht uit het vlees verdampt. De buitenkant van het vlees wordt zeer donker van kleur, maar aan de binnenkant heeft het vlees een prachtige, helderrode kleur.

  • Entrecôte
  • Côte de boeuff
  • Tomahawk

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.